Islamic Widget

Monday, June 22, 2009

HARI KELUARGA DAN SUKANEKA 7-9 JUN 2009


Ni kan, nama dia Fathi.
Dia ni pemalu, tapi manja ngan umi dia.
Kesian kat adik dia si Fawza.
Tuuuu.. tengah manja-manja ngan umi dialah tuuu..





Naib Johan Bersama
KUMPULAN EHSAN

Belakang, Hadi, Mak Uda Siti, Mak Lang Saabihah, Luqman
Depan, Fahimah, Aida dan Ikmal




Naib Johan Bersama
KUMPULAN IMAN

Belakang, Safiah, Pak Ngah Mokhtar, Mak Long, Faiz
dan Fahmi
Depan, Fathi, Fawwaz dan Hakimi




JOHAN
SUKANEKA MAT SELANGOR.COM 2009

KUMPULAN TAQWA
Belakang, Amirah, Mak Ngah Jamilah, Fawza
Solleh, Abang Udin, Pak Uda Fadzli
Depan, Syawal dan Izzati



Mak Long bagi hadiak kat Solleh
sebab berjaya menyelamatkan Atiqah...






Tuuu....Yusuf tengah geram sebab kakak dia
Hidayah tak bagi mikrofon kat dia lah tuuu..









Inikan, nama dia kan Fahimah...
Dia kan kawan baik ngan Hidayah
dan Atiqah...
Tahun ni kan masa pertandingan
mewarna, dia langsung tak tidor tau...





Inikan nama dia kan, Pak Long Sani.
Badan dia kan dari dulu maintain...
Nantikan kita tengok episod akan datang...mesti dia dah kurus...
Sebabkan dia hari-hari training badminton....!!!





Inikan nama dia kan Mak Long Com.
Tak ada dia kan apa program tak jadi.
Kami semua "suspect" kat dia tau...
Orang kanan nenek ni....syhiiiii!!!
Jangan usik-usik, nanti Pak Long marah
kan...kan...kan...



Gambarni kan, kalau korang nak tau,
Pak Lang tu kan menangis tau..
Sebab kan, si Syawal dah habiskan susu Pak Lang....
lepas tu kan...kan..kan..
Korang pikirlah sendiri!!!!
Tapi kan gambar ni "Best of the Year 2009"
dalam pertandingan di London..tau.



Tu tengok tu... Pak-pak menakan
dah ketagih susu...
Anak punya susu pon diaorang nak...
Tak malulah diorang ni kan..kan..kan..






Tuuuu hah aih!!! baguih punya Pak Uda
Fahimah punya susu pon dia tala nooo..
Kesian kat Fahimah kan..kan..kan...





Mak Long! Mak Long!
Tolonggggg...
Ucu Asri tercekek tutup botollllll!!!!!








Eeewwaaah...hah sambut Pak Long!!








Tang ni kan, Ucu Asri kan dia mesti kalah tau.
Sebab dari kecik tangan dia kecik sebelah.
Sebab dia selalu hisap ibu jari....tau..




Mak Su tu tengah jampi ke apa?
Mak Ngah pulak tengah pulun baca doalah tuuu..
Tengok Mak Lang dan Mak long tuuu,
releks je kan..kan..kan..





Mak Uda niii leceh lahhh..
Tuuu Pak Uda bagi, sambutlah...
Dari tadi tak sambut-sambut....
Tapi kan, cuba teka, siapa yang baling,
dan siapa yang sambut?














Apa tu Pak Lang ooiii!!
Apa boleh menang ke!!!

Ke dah tau nak kalah..




Bismillah!!! kata Mak Su
Alhamdulillah !!! kata Mak Lang
Mak Ngah ngan Mak Uda lakkk
tak tau apa dia cakap..laaa




Bersiap sedia untuk melontarkan
bom-bom yang akan meletup
menggegarkan Selat Melaka..

Si Syawal duduk tengah-tengah tuu nak
kena bom ke???




Ini kan, gambar kami sekeluarga.
Yang tak ada dalam gambarni kan, Ucu Asri
ngan Abang Abdullah.
Ucu Asri tu kan sebab dia yang ambik gambo,
Abang Abdullah pulak tak leh cuti...
Tapi tak pa... elok jugak dia tak da...
kalau tak kumpulan dia mesti bolot semua hadiah...




Dari kiri, Faiz, Pak Uda, Aida
Depan, Fahimah, Hidayah dan Fathi







Ni kan tengah pertandingan mewarna...
Abang Hadi, Mak Long dan Mak Lang tu kan,
masuk jugak ke????





Mak Uda bagi hadiah kat Luqman
menang pertandingan kutip gula-gula
dalam tepong...






Ni pulak Mak Uda bagi hadiah kat
Abang Hadi, menang pertandingan
karangan "Mari menangkap ikan haruan"





Hakimi tengah pilih warna.
Nak tolong Atiqah, sebab kan..kan..
kalau Atiqah menang, dia boleh
kongsi hadiah tau...





Tu aida tu tengah tekan perut...
Mesti dia silap makan Kopi Radik...
Orang kan minum, dia pulak makan...






Tepilahhh Mak Long...!!!
Kang langgar kang..kan..kann







Hidayah ni kan, pemalu orangnya...
Si Syawal tu dok usik dialah tuuuu..







Hah tu bukti Ikmal tolong Atiqah...
Ini tak adil...
Nanti kita bagi tau kat Pak Lang...















Haiii!!!! kami ni tiga sekawan.
Kami bersahabat karib.
Tapi kan..kami tengah marah ni....
Sebab Pak Lang dah sorok kan
bola ping-pong kami...macam ni kalah lah...


video

No comments: